3 Tips for Better Instagram Photos / Part 1

Zgrabite rekvizite i uklonite mrtve biljke iz kadra. Pored nezaobilaznih selfija, fotografisanje hrane i proizvoda postali su svakodnevna Instagram rutina i siguran sam da je svako od vas barem jednom (guilty af) morao da podeli sa svojim pratiocima preukusno jelo u kome ste uživali u tom trenutku,  novu torbu ili beauty proivod, ali kako da takve fotografije podignete na viši nivo?!

#1 Perspektiva

Postoje tri osnovne perspektive sa kojima se možete igrati i istraživati jer će svaka na svoj način učiniti scenu zanimljivijom. To su neutralna / ravna, ugao od 45 stepeni i ptičija perspektiva.

Neutralna je najočiglednija go-to perspektiva. Jednostavno postavite kameru ispred scene i pazite da su vam sve linije u jednoj ravni.


Za perspektivu od 45 stepeni držite kameru iznad scene i spustite je pod uglom od 45 stepeni. Obviously! Ovo će potpuno promeniti izgled scene fotografisane pod neutralnim uglom.Ptičija perspektiva je moja omiljena i za nju ćete morati da zgrabite stolicu, posebno ako ste niži, kako bi vaša kamera bila paralelna sa scenom koju fotografišete.#2 Ispunite kadar

Česta greška pri stilizovanju scene za fotogafisanje je ostavljanje velikog negativnog / praznog prostora. Razbacajte rekvizite i učinite fotografiju zanimljivijom jer će tako izgledati kao deo veće i interesantnije priče. Umesto što ćete staviti sve na sam centar, raširite ih do samih ivica kako bi neki delovi bili i isečeni.

#3 Prave linije i S-krivine

Jedna od podsvesnih stvari koje radmo je dodeljivanje oblika polovima - odnosno prave linije i grube ivice su obično muževne dok su s-krivine meke i ženstvene. Izaberite vibe koji vam se više sviđa i fotkajte prema njihovim pravilima.

Comments

 1. Such a great photos!
  xx

  https://blogvivalavida3.blogspot.rs/

  ReplyDelete
 2. very delicious photo
  http://www.mosaictrends.com/

  ReplyDelete
 3. Odlican post ;)
  https://kraljicadrameblog.wordpress.com/2017/09/30/peremo-ves/

  ReplyDelete
 4. Wonderful photos! :) I like it! <3

  ReplyDelete
 5. Such amazing photos!!

  https://justohana.blogspot.com.es

  ReplyDelete
 6. Yummy so much good food, love these photos
  xo
  www.laurajaneatelier.com

  ReplyDelete
 7. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete
 8. Nice pics!

  My new blog...
  https://dinamighty.com/

  ReplyDelete
 9. Odlicni savjeti za dobru sliku, hvala sto si podelio sa nama

  http://fashionconfessions.blogspot.mk/

  ReplyDelete

Post a Comment

POPULAR POSTS