3 Tips for Better Instagram Photos / Part 1

Zgrabite rekvizite i uklonite mrtve biljke iz kadra. Pored nezaobilaznih selfija, fotografisanje hrane i proizvoda postali su svakodnevna Instagram rutina i siguran sam da je svako od vas barem jednom (guilty af) morao da podeli sa svojim pratiocima preukusno jelo u kome ste uživali u tom trenutku,  novu torbu ili beauty proivod, ali kako da takve fotografije podignete na viši nivo?!

#1 Perspektiva

Postoje tri osnovne perspektive sa kojima se možete igrati i istraživati jer će svaka na svoj način učiniti scenu zanimljivijom. To su neutralna / ravna, ugao od 45 stepeni i ptičija perspektiva.

Neutralna je najočiglednija go-to perspektiva. Jednostavno postavite kameru ispred scene i pazite da su vam sve linije u jednoj ravni.


Za perspektivu od 45 stepeni držite kameru iznad scene i spustite je pod uglom od 45 stepeni. Obviously! Ovo će potpuno promeniti izgled scene fotografisane pod neutralnim uglom.



Ptičija perspektiva je moja omiljena i za nju ćete morati da zgrabite stolicu, posebno ako ste niži, kako bi vaša kamera bila paralelna sa scenom koju fotografišete.



#2 Ispunite kadar

Česta greška pri stilizovanju scene za fotogafisanje je ostavljanje velikog negativnog / praznog prostora. Razbacajte rekvizite i učinite fotografiju zanimljivijom jer će tako izgledati kao deo veće i interesantnije priče. Umesto što ćete staviti sve na sam centar, raširite ih do samih ivica kako bi neki delovi bili i isečeni.

#3 Prave linije i S-krivine

Jedna od podsvesnih stvari koje radmo je dodeljivanje oblika polovima - odnosno prave linije i grube ivice su obično muževne dok su s-krivine meke i ženstvene. Izaberite vibe koji vam se više sviđa i fotkajte prema njihovim pravilima.

Comments

Post a Comment

POPULAR POSTS